vrijdag 17 april 2015

Week 8 en 9 April 2015

De afgelopen weken heeft het DOT het erg druk gehad. We hebben de tentamen periode gehad en belangrijke afspraken gemaakt voor onze eigen studie.

Tussendoor hebben we wel veel overleg gehad via hangout of de telefoon. De samenwerking verloopt nog steeds goed. We maken afspraken en spreken elkaar ook aan als er iets onduidelijk is. We hebben hard gewerkt aan het afronden van de pilotopdracht, het ging voornamelijk over het verwerken van de feedback in het document. Dit is ondertussen gedaan en we hebben veel vertrouwen in de presentatie van de pilotopdracht.

We durven rustig te zeggen dat onze samenwerking nog steeds erg goed verloopt. Een voorbeeld is het maken van de Pecha Kucha via hangout. De eerste 10 dia's werden snel bij elkaar gezet waarna we besloten op een later moment verder te gaan. De dia's werden tijdens het hangout gesprek met intensief overleg op een rij gezet. We vonden het erg belangrijk dat er ook ruimte voor humor in de Pecha Kucha zit dus dat hebben we ook verwerkt. We hebben daarna een afspraak gemaakt dat de feedback van onze collega's op de workshop eerste verwerkt zou worden. Dat is afgelopen maandag allemaal gebeurt en daarna hebben we de pecha kucha afgerond.

Omdat we alle drie graag snel de opdrachten af willen ronden, de kwaliteiten van elkaar benutten en de tijd nemen om naar elkaar te luisteren is ons werkproces snel en voor ons in ieder geval duidelijk. Dat we verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en voor de afspraken die we onderling maken heeft ook een positieve invloed op onze samenwerking.

We hebben ons eindproject al in ons hoofd en deze sluit naadloos aan op onze pilotopdracht. De volgende stap voor ons is om in de komende weken te zorgen dat wat wij in ons hoofd hebben duidelijk op papier komt. Hier hebben we alle drie het volste vertrouwen in.

1 opmerking:

 1. Beste DOT,

  In jullie laatste blog hebben jullie je een heel duidelijk doel voor ogen gezet, lukt het jullie? Wie of wellicht wat hebben jullie (nog) daarbij nodig (gehad)? Hebben jullie in deze 2e fase van de minor meer of mogelijk juist minder contact gehad met je persoonlijke netwerk; het fundament aan kracht van een docentontwikkel team? Hebben jullie een verschil gemerkt in jullie leerproces vergeleken met de 1e periode? Veel vragen, ik kijk ernaar uit de antwoorden meer/minder expliciet in jullie eindproduct en op de laatste minordag te zullen ervaren, leuk!

  En ik ben natuurlijk - met een knipoog gesteld!- benieuwd naar in hoeverre de uitkomsten daadwerkelijk 'op papier' komen in deze minor. Graag tot binnenkort!

  Hartelijke groet,
  Rina Timmerman

  BeantwoordenVerwijderen