vrijdag 27 februari 2015

Vierde week vrijdag 27 februari

Vrijdag 27 februari


Ondanks de vakantie is het deze week rustig gebleven in onze communicatie. We hebben het allemaal erg druk en we hebben al veel werk verzet. De workshop wordt volgende week aan onze collega's gegeven en we zijn benieuwd hoe zij de workshop ervaren.

De eerste vier weken zijn voorbij gevlogen en we hebben als team ondertussen een aantal keren overleg gehad via whatsapp. De blogpagina is eindelijk online en ondanks dat er veel communicatie mogelijkheden zijn via whatsapp, mail en linoit is er wel iets fout gegaan in de communicatie. Gelukkig kon dit snel worden opgelost en was het probleem niet van invloed op het proces.1 opmerking:

 1. Beste DOT!

  Fijn om jullie beschrijvingen te kunnen lezen en hoe jullie uiteindelijk de weg in Blogger prima hebben weten te vinden. Jullie hadden al veel materialen op de Lino geplaatst en ik ben heel benieuwd wat collega's van jullie workshop vonden. Dat lees ik vast in jullie volgende blog. Wil je bovendien uit jullie ontwerp de koppeling leggen naar de onderdelen uit TPACK? Dus wat is vooral TCK, waaruit blijkt de TPK, de CK, et cetera en uiteindelijk de ultieme combi van TPCK. Komen alle onderdelen terug? In welke mate? Volgens precies drie gelijke cirkels, zoals TPACK vaak wordt weergegeven in afbeeldingen? En vergelijk jullie analyse eens met de feedback die collega's op jullie workshop hebben gegeven. Dat vormt mooie input voor aanvullingen en aanscherpingen op jullie product.

  Verder krijg ik de indruk dat de samenwerking tussen jullie goed verloopt. Jullie zeggen daar zelf niet heel veel over, dat hoeft ook niet altijd. Wel is het voor mij toch interessant om te lezen waaraan jullie merken dat het goed verloopt. En welke rol speelt daarin de verdeling van taken bijvoorbeeld. Werken jullie vanuit je eigen specialisme, of juist vanuit iets doen wat je juist niet goed kunt om je daarin juist te ontwikkelen? Welke kernwoorden typeren jullie DOT op dit moment?

  En in aanvulling daarop: in welke fase van ADDIE (of een ander ontwerpcyclus model) bevinden jullie je met de pilotopdracht op dit moment vooral? En hoe komt dat?

  Wellicht veel vragen, die in eerste instantie vooral tijd van je vragen om over na te denken en op te reageren. Dat kan je irriteren. Maar ze leggen zoveel facetten bloot. Van waaruit je mogelijk relatie ziet met je onderzoek, je reflectie, je verwachtingen, je einddoel (in de minor en/of daarna). Meer inzicht hierin legt een fundament voor vervolg met onderwijs met ict na de minor in samenwerking met (nieuwe) collega's met elk hun eigen facetten....

  Succes en hartelijke groet,
  Rina

  BeantwoordenVerwijderen